Schody jako středobod domu

Schody jako středobod domu


Naprostá většina lidí v dnešní době touží po přízemním bungalovu. Nechce se jim chodit do schodů, a také mají obavy z toho, že kdyby je omezoval zdravotní stav ve stáří, nemohli by patro používat vůbec. Oproti ním stojí početná skupina lidí, kteří si patrové bydlení nemohu vynachválit. Při stavbě patrového domu není potřeba zastavit tak velkou plochu, takže vám zbyde víc místa na dvůr i na zahradu. Oba typy bydlení mají něco do sebe, a co se týče ceny, většinou je cena přízemního bungalovu a patrového domu zhruba stejná. Záleží samozřejmě na rozloze a na použitých materiálech.

moderní schody

Pokud budete stavět nebo opravovat patrový dům, určitě vás čeká výběr schodů. Bez nich se v patrovém domě rozhodně neobejdete. Pokud máte dostatek místa pro krásné schodiště, určitě si budete chtít vybrat moderní nebo designové schody. Velice populární je samonosné schodiště Kmkdesign.cz, které vypadá jako by levitovalo ve vzduchu. Hodí se především do moderních interiéru, ale ostudu vám určitě neudělala ani ve starším domě.

dřevěné schody

Jaké schody vybrat?
I když to člověka láká vybrat si schody především podle vzhledu, měli byste při jejich výběru myslet hlavně na bezpečnost. Nesmíte zapomínat ani na zábradlí, a hlavně myslete na to aby se vám po schodech pohodlně chodilo. Samozřejmě záleží na tom kolik prostoru pro schody máte, protože někdy se musí schody vyrobit poměrně příkré. Jestli si stavíte dům sami, schody byste měli v každém případě nechat na odborníkovi, protože vám přesně propočítá jak má být schod vysoký a kolik schodů bude potřeba. I schody totiž musí splňovat protipožární předpisy.
V případě, že pro schody máte dostatek místa, můžete si z nich udělat centrální designový prvek celé domácnosti. Můžete je různými způsoby dekorovat, což určitě ocení zejména ženy, které často dekorují domy na svátky i na různá roční období.